Fun

Een Skoda gebaseerd op de Audi R8

Mocht Skoda op een dag een gebrek aan inspiratie hebben om een buitengewone sportwagen te creëren, dan kan het zich altijd richten tot Hoffman&Novague. Dit bedrijf onthulde zopas een model genaamd R200 Non-Fiction dat hulde brengt aan de sportiefste Skoda’s van de jaren 1960 tot 1980, met name de 130 RS Rally en de 110 R Coupé.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 21 apr. 2015 | Leestijd: 2 min

Aan het hoofd van dit ietwat gestoorde project staan Petr Novák en Marek Hoffmann, die beide van kindsaf gek zijn van Skoda. Ze vertrokken van een gekende basis om de R200 Non-Fiction tot realiteit te wekken. Onderhuids schuilt namelijk een Audi R8 van de eerste generatie.

Concreet heeft het team zowat alles hertekend om van de sportieve Duitser een moderne interpretatie van de Skoda’s van weleer te maken. De contouren en het interieur lijken dus helemaal niet meer op een Audi R8. Wel behoudt deze wagen het koetswerk uit aluminium en de gekende technische basis.

Advertentie – lees hieronder verder

Achter de rug van de inzittenden vinden we dus de atmosferische 4,2 liter goed voor 430 pk en gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak terug. Het gewicht van dit voertuig wordt op 1.635 kg geschat en Hoffman&Novague kondigt prestaties vergelijkbaar met de Audi R8 aan: een sprint van 0 tot 100 km/u in 4,6 seconden en een topsnelheid die flirt met de kaap van 300 km/u. Als er genoeg interesse is, plant Hoffman&Novague een maandelijkse productie van twee stuks. De prijs van deze transformatie? Ongeveer 255.000 euro.

En ziet u het zitten om een R8 te laten ombouwen tot een Hoffman&Novague R200 Non-Fiction?

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon