Fun

In de rand: Vrouwengarage

« Girls only » : dat is het devies van een garage die zopas in de buurt van Parijs de deuren openende. Met een dergelijk naambordje boven de deur verwacht je niet meteen een conventionele aanpak. Het atelier wordt in principe voorbehouden aan vrouwen die het beu zijn om bedrogen te worden wanneer ze hun wagen laten onderhouden of herstellen.

| Gepubliceerd op 14 jul. 2014 | Leestijd: 2 min

Sandrine Hautenne, een alleenstaande moeder van 42 uit Sarcelles, kan erover meespreken. “Het feit dat je vrouw bent, is voor vele garages al voldoende om bedrogen te worden. Ik liet ooit bij drie garages een offerte maken en kreeg drie verschillende prijzen. Vervolgens stuurde ik mijn oom met mijn wagen naar de garages en de prijzen waren beduidend lager!”

Bij “Girls only” is zoiets ondenkbaar. Het management organiseert ook een stoomcursus automechanica om een en ander bevattelijk voor te stellen. Tijdens het wachten voorziet men zelfs massage en manicure. Bedoeling is om een degelijke vertrouwensband op te bouwen. Omdat nagenoeg het voltallige personeel vrouwelijk is, zien we hier geen “macho” aanpak en kiest men voor transparantie in de communicatie over de uitgevoerde reparaties.

Advertentie – lees hieronder verder

Amper een maand na de opening telt de garage al een veertigtal klanten, ruim twee derde zijn vrouwen. In Frankrijk is dit de tweede dergelijke garage, er bestond al eentje in de buurt van Montpellier. Het ziet er naar uit dat er nog initiatieven volgen.

Bent u tevreden over de relatie met uw garagist ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon