Fun

Leger veilt 4×4-voertuigen

Als u van hedendaagse legervoertuigen houdt, dan is de kans groot dat de Humvee een van uw favoriete modellen is. Voor de niet-ingewijden, de Humvee is ook gekend onder de codenaam HMMWV. Het is een High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle. Maar om het eenvoudig te stellen, volstaat het te onthouden dat het de militaire versie is van de fameuze Hummer.

| Gepubliceerd op 6 jan. 2015 | Leestijd: 2 min

Kortom, in de categorie “met deze auto rij ik altijd in de kijker”, scoor je met de Humvee de hoofdprijs. De wagens in kwestie werden vooral tijdens de Golfoorlog in Irak en later ook in Afghanistan ingezet. De Amerikaanse leger heeft beslist  dat dit voertuig zal worden vervangen. Daarom wordt er een openbare verkoop georganiseerd waar ruim 4.000 Humvee’s worden geveild via de site govplanet.com.

Bij alle Humvee’s werden de wapens gedemonteerd en ze hebben allen een kilometerstand beneden de 50.000 km. De startprijs voor elk exemplaar bedraagt 10.000 dollar. Om te kunnen bieden, moet men zich aanmelden en legitimeren. De toekomstige eigenaar moet de autoriteiten ook meedelen wat hij van plan is te doen met zijn of haar toekomstige Humvee.

Advertentie – lees hieronder verder

Nieuw speeltje voor Amerikaanse leger ! (11-08-14)

Het spreekt dat deze Humvee’s niet gehomologeerd zijn voor straatgebruik en dat beperkt enigszins de mogelijkheden. Eens ze conform de wegcode zijn, kan je ze voor alles gebruiken en raken ze overal doorheen. Anders gesteld, de liefhebber van het genre krijgt hier meer dan ooit waar voor zijn geld !

Hebt u interesse voor een dergelijk voertuig ? 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon