Fun

Parking voor vrouwen oogst kritiek

Alle initiatieven die bedoeld zijn om het leven van vrouwen te vergemakkelijken hebben niet altijd evenveel succes. De verantwoordelijken van de luchthaven van Frankfurt kunnen er over meespreken. Recent creëerden ze parkingplaatsen die voor vrouwen werden gereserveerd maar dat was buiten de feministen gerekend. In plaats van het te zien als een aangenaam voordeel, zorgde een en ander voor een heuse polemiek.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 13 aug. 2015 | Leestijd: 2 min

Er lagen tal van oorzaken aan de basis van de polemiek. Om te beginnen vonden heel wat dames het minder prettig dat ze naar een “Ladies Parking” moesten rijden. Bovendien waren de parkeerplaatsen roze geschilderd en op het bord dat de parking aanduidde was een bloem afgebeeld. Over clichés gesproken. Wat het meest irriteerde waren de afmetingen want de parkeerplaatsen bleken breder dan de klassieke parkings. Dit insinueerde duidelijk dat de dames minder competent waren bij het manoeuvreren met hun wagen !

De verantwoordelijken van de luchthaven van Frankfurt gaven aan dat het niet de bedoeling was om mensen te schofferen en dat dergelijke initiatieven al bestaan sinds het einde van de 20ste eeuw. De achterliggende gedachte was immers om extra veilige parkings te voorzien die dichter bij de ingang van de gebouwen liggen. Ze zijn bovendien uitstekend verlicht en ze worden via camera’s bewaakt. Op die manier is de kans op mogelijke agressie een stuk kleiner.

Advertentie – lees hieronder verder

Vindt u dat deze polemiek terecht is ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon