Fun

Radars met cactus-vorm

Het ontbreekt de autoriteiten allerminst aan creatieve manieren om mensen de controleren of te beboeten. In de Verenigde Staten kiest men voor volgende aanpak. In het plaatsje Paradise Valley (Arizona) zet men camera’s in om de kentekens te lezen. Bedoeling is om het stelen van voertuigen tegen te gaan. Dat is weinig spectaculair, was het niet dat deze camera’s in cactussen worden verstopt !

Laurent Norro | Gepubliceerd op 23 mei 2015 | Leestijd: 2 min

Het gaat uiteraard om namaak planten want de overheid wil geen echte planten beschadigen om de veiligheid te verhogen. De valse cactussen worden lang de kant van de weg gepost en ze staan ook centraal op ronde punten. Kortom, u zal ze nauwelijks spotten omdat ze perfect opgaan in het natuurlijke landschap. Het is er immers een semi-woestijnlandschap waar duizenden cactussen te zien zijn.

Volgens Kevin Burke, de verantwoordelijke voor het systeem, dienen deze cactussen in de eerste plaats om gestolen voertuigen op te sporen. Ze worden ook ingezet bij een “code Amber” (ontvoering van een kind) of “Blue” (bedreigingen of geweld jegens een agent). Op de gemeenteraad van 12 maart jongstleden werd ook beslist dat deze 11 radars gebruikt zullen worden om gegevens te verzamelen over criminelen. Deze valse cactussen zullen vanaf 1 juli operationeel zijn.

Advertentie – lees hieronder verder

Denkt u dat dit voorbeeld onze overheid kan inspireren ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon