Fun

Shanghai moet verder zonder sexy mannequins

Zouden de organisatoren van het salon van Shanghai rekening gehouden hebben met de kritiek van Joëlle Milquet op de vestimentaire gewoontes op het salon van Brussel ? Voor deze editie 2015 besliste de organisatie dat men niet langer nieuwe wagens mocht presenteren die geflankeerd werden door schaars geklede dames.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 24 apr. 2015 | Leestijd: 2 min

Deze beslissing werd niet genomen om discriminatie van vrouwen te voorkomen. Men wil gewoon dat de bezoekers en vooral de fotografen hun aandacht focussen op de nieuwigheden die de constructeurs in China tonen.

Het gaat immers niet goed met de Chinese autoverkoop. Officiële cijfers bevestigen dat de groei stagneert. In 2013 groeide de automarkt nog met 14 % en gedurende de eerste maanden van 2015 werd slechts een groei van 3,9 % opgetekend.

Advertentie – lees hieronder verder

De organisatoren gaven in een persbericht aan dat deze editie in het teken stond van kwaliteit. Het was ook de bedoeling dat de concurrentie tussen de Chinese en de buitenlandse spelers werd aangescherpt. Op die manier kunnen ook de Chinese constructeurs hun vooruitgang tonen op vlak van design en merkidentiteit.

Reacties op deze beslissing lieten niet lang op zich wachten want heel wat merken verzetten zich tegen de beslissing. Zo waren er tal van merken die inderdaad hun mannequins achterwege lieten. Ze werden evenwel prompt vervangen door dansers en danseressen in eerder gewaagde outfits.

Gelooft u dat deze aanpak de verkoop van wagen opnieuw zal aanzwengelen ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon