Opinies

Jongeren willen automobilisten opvoeden

Er zijn landen waar het niet fijn is om voetganger te zijn. Eentje daarvan is Rusland want automobilisten getuigen er vaak van totaal gebrek aan burgerzin. Om dit aan te kaarten, hebben een aantal jongeren de beweging StopHam in het leven geroepen. Via acties willen ze automobilisten sensibiliseren en ze schrikken er niet voor terug om deze acties te filmen.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 10 feb. 2015 | Leestijd: 2 min

De video’s worden hoofdzakelijk in Moskou en in Sint Petersburg gedraaid. De jongeren willen de roekeloosheid van bepaalde bestuurders aan de kaak stellen en organiseren vrij spectaculaire acties. Zo tonen ze verraste automobilisten die zondermeer op een verhoogd trottoir rijden om de file voor hen voorbij te kunnen rijden. De leden van StopHam verhinderen deze wagens de doorgang. In een eerste fase maken ze de bestuurders er vriendelijk op attent dat ze op het voetpad rijden en verzoeken ze hen om achteruit te rijden en de file te vervoegen. Er is evenwel altijd wel een of andere smoes om de doorgang alsnog te forceren. Precies daar loopt de situatie een beetje uit de hand …

Op dat ogenblik halen de jongeren hun ultieme wapen boven : een ronde sticker met een gigantische diameter. Die wordt op de voorruit van de wagen die koste wat het kost wil doorrijden, gekleefd. Op dat ogenblik gaat de automobilist uit zijn dak en volgt een scheldtirade. Deze woordenwisseling eindigt vaak met een jonge activist die zich op de motorkap werpt. De aanpak werkt in ieder geval ontradend voor andere automobilisten die getuige waren van het spektakel en eveneens overwogen om op het voetpad te rijden.

Advertentie – lees hieronder verder

Vindt u dat Belgische bestuurders even weinig burgerzin hebben als de Russen ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon