Opinies

Veroordeeld om radarcontroles op Facebook aan te kondigen!

Herinnert u zich het nieuws over de beklaagden in het Facebook-dossier ? De beklaagden werden door de Franse justitie vervolgd omdat ze op Facebook een groep oprichtten die de aanwezigheid van radars in de Franse regio Aveyron online zette. Er is vandaag een uitspraak in deze zaak. Het resultaat is opmerkelijk en zal voor flink wat deining zorgen !

| Gepubliceerd op 9 dec. 2014 | Leestijd: 2 min

De correctionele rechtbank van Rodez besliste dat de 15 beklaagden gedurende een maand hun rijbewijs moeten inleveren. Op dit ogenblik is het nog te vroeg om te oordelen of deze gang van zake ook rechtsgeldig is. De beklaagden kunnen immers nog in beroep gaan tegen de uitspraak. Als deze uitspraak niet wordt teniet gedaan, zullen we in de nabije toekomst nog vaker dergelijke procedures zien.

Rémy Josseaume, de advocaat van 11 van de 15 veroordeelden, stelde het in de pers als volgt : “Als wat de beklaagden hebben gedaan niet mag, is het hoog tijd dat men ook andere zaken gaat verbieden. Zo zijn er tal van adverteerders in kranten die radars aankondigen. Een en ander gebeurt ook op lokale radio’s. Bovendien gebruiken ook de ordediensten regelmatig de sociale media om de plaatsen van controles aan te kondigen !”

Advertentie – lees hieronder verder

De acht beklaagden die met de betroffen gendarmes ook de spot dreven op de Facebook-pagina werden niet verder vervolgd voor smaad.

Vindt u deze uitspraak een terechte beslissing?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon