Spionfoto's

Scoop : Porsche Cayman GT4 is bijna productierijp!

Sinds enkele maanden horen we uit verschillende bronnen dat Porsche met het idee speelt om een Cayman GT4 te lanceren. Die zou nog krachtiger worden dan de actuele GTS die al 340 pk sterk is en moet vooral een circuitbolide worden. Onze spionnen kunnen deze informatie inmiddels bevestigen want ze betrapten deze spectaculaire Cayman tijdens een testsessie.

| Gepubliceerd op 25 nov. 2014 | Leestijd: 2 min

Op de foto’s die we via onze spionnen ontvingen, zien we een nog nauwelijks gecamoufleerde Cayman. Vooraan krijgt hij een grondig aangepaste bumper, achteraan zien we een permanente spoiler. Dat is een zogeheten “ducktail” die we ook al op de 911 GT3 zagen. De wagen beschikt verder over extra luchtroosters aan de achterwielen. De wagen krijgt nog tal van andere aerodynamische verbeteringen. Hij zal zondermeer stevige chrono’s neerzetten.

Onze spionnen konden de wagen niet alleen zien maar ook horen. Te oordelen aan de klank die hij produceerde, gaat het vrijwel zeker om een zescilinder boxermotor. De klank liet niemand onberoerd en kan alleen van een aangeblazen motor komen. Deze Cayman beschikt dus over een afgeleide versie van de 3.8 liter grote motor uit de 911 Turbo. De motor zal worden terug getuned tot een stevige 450 pk. Al dat vermogen zal integraal naar de achteras gaan via een gerobotiseerde zeventrapstransmissie met dubbele koppeling ( PDK).

Advertentie – lees hieronder verder

Porsche Cayman GT4 Clubsport : democratische racewagen (23-11-15)

Omdat Porsche erg perfectionistisch is ingesteld, mogen we ons ook verwachten aan een gewichtsreductie. De Cayman GT4 zal dus minder kilo’s op de weegschaal zetten en moeten we daarom zien als de geestelijke zoon van de 911 GT3.

Bent u benieuwd om deze Cayman die begin 2015 op de markt komt, te ontdekken ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon