Spionfoto's

Scoop : dit is de nieuwe BMW 5-Reeks!

Onze fotografen stonden andermaal paraat want ze wisten zopas enkele plaatjes te schieten van de volgende generatie BMW 5-Reeks in volle actie. Wat meer is, dit keer ging het niet meer om zwaar gecamoufleerde prototypes maar om auto’s waarbij je het echte model van de volgende generatie kan zien. Bingo!

| Gepubliceerd op 18 dec. 2014 | Leestijd: 2 min

Als we de beelden bekijken, kunnen we vaststellen dat het eerder om een zachte evolutie gaat. Het valt op dat de motorkap doorloopt tot tegen het radiatorrooster, ook de deurklinken zijn anders. De achterkant is helemaal nieuw. Om het profiel van de berline dynamischer te maken, heeft men ook de zijdeuren herwerkt. Vooral de achterkant oogt verfijnder.

Betrouwbare bronnen stellen dat de volgende generatie 5-Reeks ongeveer 100 kg lichter zal zijn dan zijn voorganger door gebruik te maken van aluminium, magnesium en carbonvezel. Er komt ook een mooi gamma motoren en er staat een plug-in hybride versie op stapel. Die maakt gebruikt van een tweeliter viercilinder in combinatie met een elektromotor. Het systeemvermogen bedraagt 250 pk. De basisdiesel van het gamma wordt een 1.5 liter grote driecilinder turbomotor, goed voor 150 pk. Er wordt ook gezegd dat de motor van de volgende generatie M5 600 pk zal ontwikkelen.

Advertentie – lees hieronder verder

Hoe dan ook, de volgende generatie BMW 5-Reeks wordt pas in de zomer van 2016 verwacht. De Touring-versie zal kort erna volgen en de toekomstige 5-Reeks GT komt ten vroegste in 2017.

Wat vindt u van de lijn van deze nieuwe 5-Reeks ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon