Spionfoto's

Scoop : volgende Mini Clubman wordt gezinsbreak

In september zal Mini op het salon van Frankfurt de tweede generatie Clubman voorstellen. Het is dus niet verwonderlijk dat onze spionnen hem al op de weg hebben gespot want Mini legt momenteel de laatste hand aan de afstellingen. Toegegeven, het prototype is nog goed gecamoufleerd, maar via Photoshop krijgen we toch een vrij realistisch beeld.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 2 feb. 2015 | Leestijd: 2 min

Op dit ogenblik beschikken we slechts over een beeld in profiel en een frontale foto van de wagen. De achterkant blijft voorlopig een verrassing tot de lancering in september. We kunnen wel met zekerheid stellen dat deze tweede generatie een flinke groeischeut krijgt, vergeleken met de actuele versie. De wagen moet ongeveer 4,2 meer lang worden en ook iets breder. De twee volwaardige deuren achteraan verklaren het grotere koetswerk. Door deze ingreep zal het interieur ruimer worden en dat zullen vooral de passagiers achterin waarderen.

Vanuit praktisch oogpunt ziet Mini af van de twee deurtjes achteraan om toegang te krijgen tot de koffer. Die laatste zou ook wat ruimer worden. Laats ons hopen dat de Mini-ingenieurs ook het verstand hebben om achterin enkele interessante modulaire oplossingen te voorzien.

Advertentie – lees hieronder verder

Je hoeft niet lang na te denken om te weten welke motoren er onder de motorkap van deze Mini zullen zitten want de constructeur zal ook hier het actuele gamma hergebruiken. Er zal uiteraard ook een snelle “John Cooper Works”-versie volgen.

Denkt u dat de komst van deze Clubman de verkoop van de andere modellen zak benadelen ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon