Spionfoto's

Skoda Fabia : Derde generatie op komst!

In oktober zal u niet om de derde generatie van de Fabia heen kunnen op de Mondial de l'automobile van Parijs. Volgens de eerste foto's van de min of meer gecamoufleerde prototypes moeten we ons niet aan een heuse stilistische revolutie verwachten. De Fabia heeft zeker enkele kostbare centimeters gewonnen, maar blijft wel dicht aanleunen bij de huidige generatie.

| Gepubliceerd op 5 jun. 2014 | Leestijd: 2 min

De lichten zijn symmetrischer, het radiatorrooster fijner en de glaspartijen lijken spitser. De achterdeuren hebben de kleine vin die het kenmerk vormt van de laatste creaties van het merk: de Rapid en de Octavia. De binnenkant moet er verzorgd en sexy uitzien en natuurlijk ook functioneel zijn.

Het onderstel van de kleine Skoda zal geen primeur zijn. Het is namelijk hetzelfde als dat van de recente Volkswagen Polo. De Fabia moet het echter wel stellen zonder de technologieën die onlangs werden voorgesteld op zijn neefje, zoals de gestuurde ophanging.

Advertentie – lees hieronder verder

De Fabia kan wel rekenen op het moderne motorenpalet van de Polo. De instapmotor bij de benzinemotoren is de atmosferische driecilinder. Daarnaast is er ook nog een drukgevoede viercilinder. Er is ook nog sprake van de recente driecilinder 1.4 TDI diesel met twee vermogensniveaus: 75 en 90 pk.

We moeten nog vermelden dat deze Fabia ook een van de zeldzame stadswagens is die beschikbaar zal zijn als break; zijn Combi-versie zou in de loop van 2015 verkrijgbaar moeten zijn bij de verdelers.

Beantwoord deze Fabia aan uw beeld van een kleine en polyvalente familiewagen?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon