Toppers

5 cabrio’s voor minder dan € 30.000

Nu de zomermaanden in aantocht zijn, begint het bij velen te kriebelen om tot de aanschaf van een cabrio over te gaan. En daarvoor hoef je niet eens een arm en een been op te geven. Hier zijn 5 zonnekloppers die je vandaag nieuw kan kopen voor minder dan € 30.000.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 3 mei 2016 | Leestijd: 3 min


1. Fiat 124 Spider

Toen Mazda de huidige MX-5 aan het ontwikkelen was, keken de Italianen nauwgezet toe. Aanvankelijk had de geruchtenmolen het over een Alfa Romeo Spider op basis van de Japanner, al bleek uiteindelijk Fiat van de Japanse kunde gebruik te willen maken. Om zich het model toch eigen te maken, kreeg het een volledige make-over en zelfs een Italiaanse krachtbron. De (voorlopig) enige versie draagt een 1.4 turbo onder de kap, heeft 140 pk en kost € 27.290.

Advertentie – lees hieronder verder


2. Mazda MX-5

Met de nieuwe MX-5 heeft Mazda een scherp doch elegant gelijnde roadster afgeleverd die steeds meer en meer harten doet smelten. En zoals de traditie dicteert, draagt de tweezitter rijplezier hoog in het vaandel en is hij niet enkel voor de rijken weggelegd. Zo ga je met € 27.690 naar huis met de snelste versie, voorzien van een 160 pk sterke tweeliter benzinemotor.


3. Opel Cascada

De Opel Cascada is in feite de cabrio-afgeleide van de Astra, al wil het Duitse merk je vooral wijsmaken dat dat niet zo is. Feit is wel dat de redelijk uit de kluiten gewassen zonneklopper strak op de baan ligt en niet gigantisch veel kost. Een voorbeeld? € 29.800 voor een 140 pk sterke 1.4 liter turbobenzine.


4. VW Beetle Cabrio

Vrij van stoorzenders is de Beetle Cabrio absoluut niet. Maar zijn interieur is wel prettig, je kan hem naar hartelust op smaak brengen (dat kost dan ook wel extra) en je haalt er (de opvolger van) een icoon mee in huis. Enkel voor liefhebbers van het genre…

Een 1.4 TSI-turbobenzine met een automatische DSG 7-bak en 150 pk? Daar wil Volkswagen € 28.300 voor.


5. Mini Cooper S Cabrio

De Mini Cabrio heb je ook in minder potige uitvoeringen dan de Cooper S en die maken je dan ook vanzelfsprekend minder euro’s afhandig. Maar die ‘S’ staat wel voor knappere looks en vooral meer pit. € 29.780 in ruil voor 192 pk? Dat is wat Mini zijn dealers voorschrijft.

Op zoek naar een auto? Zoek, vind en koop het beste model op Gocar.be

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon