Tuning

B6 xDrive Gran Coupé : deze Alpina doet beter dan een BMW M6

BMW onthulde onlangs zijn opgefriste 6 Reeks Gran Coupé. Het was dan een kwestie van tijd om de versie van dit model van Alpina, de huistuner van de constructeur, te ontdekken. Vandaag is het zover! Het resultaat zal zeker niet onopgemerkt blijven.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 18 feb. 2015 | Leestijd: 2 min

Deze 6 Reeks “By Alpina”, die de naam B6 xDrive Gran Coupé kreeg, herneemt op zijn beurt de esthetische aanpassingen die BMW aanbracht ter hoogte van de grille en de led-lichten, maar kreeg daar bovenop vooral een indrukwekkende aerodynamische kit aangemeten. Die omvat een voorbumper met spoiler, een gewelfde motorkap, en achteraan een diffusor die de vier uitlaten omvat. Tenslotte monteerde Alpina op de B6 stevige sloffen op 20-duimsvelgen: maatje 255/35 vooraan en 295/30 achteraan. Alsjeblief!

Aangezien Alpina ook meteen de 4.4 liter V8 onderhanden nam, is het duidelijk dat deze rubbers hun nut zullen bewijzen. De herwerkte V8 4.4 TwinPower was tot voor kort goed voor 540 pk, maar produceert nu een slordige 600 pk, samen met een koppelwaarde van 800 Nm.

Advertentie – lees hieronder verder

De prestaties? Het sprintnummer van 0 tot 100 km/u neemt slechts 3,8 sec. in beslag, of 4/10 sec. minder dan de M6, terwijl de topsnelheid beperkt werd op 324 km/u. Kortom, hiermee is deze B6 xDrive Gran Coupé de huidige M6 Gran Coupé zeker te snel af. En dat met een uitstekende wegligging dankzij de vierwielaandrijving!

En vindt u het aanvaardbaar dat Alpina verder gaat dan BMW in deze escalatie?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon