Tuning

Deze bestelwagen levert 530 pk

De Wörthersee show in Oostenrijk is een evenement dat volledig geweid is aan de merken van de Volkswagen groep. De bezoekers zien er niet alleen over gemotoriseerde Golf- en Audimodellen. Je kon er ook enkele bijzonder originele voertuigen spotten. Liefhebbers van de illustere eerste generatie VW Combi (de T1) zullen ongetwijfeld gevallen zijn voor de charmes van deze creatie van Fred Bernhard.

Laurent Norro | Gepubliceerd op 19 mei 2015 | Leestijd: 2 min

De Zwitser stelde er een Volkswagen voor die hij zelf tot T1 Race Taxi had omgedoopt. Zoals zijn naam al doet vermoeden, gaat het om een taxi waarvan de klanten bijzonder veel haast hebben. Deze unieke auto is het resultaat van zes jaar werk van een gepassioneerd liefhebber. Het resultaat mag er zijn want de wagen is echt bijzonder !

Deze VW Combi werd flink omgebouwd en is uitgerust met heel wat Porsche-onderdelen. Fred Bernhard koos een flat-six motor van een Porsche 911 als aandrijving. Het gaat om een blok uit een 993. Dat is nog een luchtgekoelde boxer, voorzien van twee turbo’s. De motor ontwikkelt 530 pk en 757 Nm aan trekkracht. Om een en ander ook op het asfalt te krijgen, stuurt een versnellingsbak uit een 996 GT3 al dat vermogen naar de achteras.

Advertentie – lees hieronder verder

Op technisch vlak moeten we er nog aan toevoegen dat Fred Bernhard veel gebruik heeft gemaakt van carbonvezel om het gewicht van de wagen te beperken tot 1.500 kg. Hoewel de bedenker van deze wagen geen informatie geeft over de prestaties van deze creatie menen experts dat de topsnelheid ongeveer 230 km/u moet bedragen.

Zou u graag met deze taxi meerijden tijdens een race ?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon