Tuning

Opel pakt uit met een krachtigere en goedkopere Corsa OPC

Op het Salon van Genève onthulde Opel de jongste generatie van de Corsa OPC (Opel Performance Center). Van deze pittige Corsa waren al tal van technische gegevens bekend, maar vele belangrijke zaken ontbraken nog. Daarover is nu meer duidelijkheid…

Vincent Hayez | Gepubliceerd op 10 mrt. 2015 | Leestijd: 2 min

Intussen werd bevestigd dat de 1.6 SIDI turbomotor met directe injectie het hart van deze kleine bom vormt. Deze viercilinder produceert een vermogen van 207 pk en laat een maximum koppel van 280 Nm optekenen als de overboostfunctie in werking treedt.

Dankzij dit blok spurt de Corsa OPC in 6,8 seconden van 0 tot 100 km/u en bereikt een topsnelheid van 230 km/u. Vergeleken met de vorige generatie wordt de kaap van 100 km/u een halve seconde sneller bereikt en ligt de top 5 km/u hoger. Uiteraard zorgt een zelfregelende demping ervoor dat ook het rijgedrag op topniveau komt te staan.

Advertentie – lees hieronder verder

Voor de diehards biedt Opel ook nog een pack OPC Extreme Performance aan. Dat kost 2.400 € in België en omvat een mechanisch sperdifferentieel van Drexler, Brembo-remmen met geventileerde schijven van 330 mm, 18-duimsvelgen met Michelin-rubbers, en een specifieke, sportievere afstelling van het chassis. Tenslotte is het handig om weten dat de jongste OPC-telg in mei bij de verdelers zal opduiken met een prijskaartje van 22.100 €.

En vindt u deze Opel Corsa OPC spetterend genoeg?

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon