4x4

‘Geheime’ handelaar verkoopt gloednieuwe Land Cruisers van weleer

De Toyota Land Cruiser is niet meer wat het geweest is. Net zoals de Land Rover Defender is dit in de eerste plaats een luxewagen geworden (lees: met veel elektronica) die minder dan ooit geschikt is voor wereldreizen in onherbergzame gebieden. Gelukkig voor de Verenigde Naties en andere organisaties bestaat er nog een dealer die nog een hele boel ongebruikte exemplaren van de oude generatie Land Cruiser heeft staan… én die ook te koop aanbiedt.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 02/12/2022 | Leestijd: 1 min

Mensenrechtenorganisaties, hulpverleners, terroristen… Ze zweren allemaal bij de goede oude Toyota Land Cruiser, een 4×4 die de reputatie ‘niet kapot te krijgen’ geniet. Bovendien zijn die terreinwagens van weleer minder onderhevig aan problemen dan moderne, simpelweg omdat er minder is dat stuk kan gaan (een turbo, bijvoorbeeld).

In Gibraltar is een ‘geheime’ dealer actief die in zijn ondergrondse parkeerplaats een 650-tal ruige Toyota’s heeft staan. Dat zijn voornamelijk Land Cruisers van de 70-reeks, al zitten er ook Hilux‘en tussen. Opvallend: ze zijn allemaal wit.

Advertentie – lees hieronder verder

Klaar om omgebouwd te worden

Toyota Land Cruiser 70

De eigenaar verkoopt die stoere 4×4’s ook degelijk, maar enkel aan geselecteerde klanten (om ervoor te zorgen dat ze niet in verkeerde handen vallen). Een bijkomende dienst is dat de aangeboden vierwielers ter plaatse kunnen worden omgebouwd. Een Toyota-ambulance? Geen probleem. Een bullbar erop? Check! De wereld dankt u…

UPDATE: Een woordvoerder van het Belgische bedrijf Transautomobile contacteerde ons met de melding dat ook zij nieuwe ‘oude’ Land Cruisers en nog veel meer bijzondere voertuigen te koop aanbieden. Bekijk hun hoogst interessante aanbod op transautomobile.com.

Bron: Top Gear

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie