Actualiteit

100% elektrische Volkswagen belooft fors rijbereik

Geschreven door Joris Bosseloo | 18/12/2018

De VW I.D. Neo wordt volgend jaar onthuld en komt in 2020 op de markt. Volkswagen wil er een “revolutie” mee ontketenen en voor een doorbraak in dit marktsegment zorgen door een betaalbare wagen met een ruim rijbereik aan te bieden.

Op termijn moeten de I.D. Neo en zijn varianten even populair worden als de Golf en de andere huidige Volkswagen-modellen met verbrandingsmotoren.

Op bovenstaand beeld is nog een stevige gecamoufleerde auto te zien, al krijgen we toch al een goede indruk van zijn contouren. Qua afmetingen zal de I.D. vergelijkbaar zijn met de Golf en dat zou ook voor zijn prijs moeten gelden: men spreekt van een basistarief van iets minder dan 30.000 euro.

De I.D. Neo is volledig als elektrische auto ontworpen: met batterijen in de bodem, een elektromotor op de achteras, een lange wielbasis en korte overhangen, waardoor de beschikbare interieurruimte optimaal gebruikt kan worden. De batterijen verzekeren een autonomie van 330 tot 550 kilometer, naargelang de versie. Dat is zeer behoorlijk.

Trefwoorden

Lees ook