5 verrassingen op het Salon van Genève

Op het Autosalon van Genève vallen zoals elk jaar weer tal van nieuwigheden te bewonderen, waaronder enkele regelrechte verrassingen. Hier zijn er 5:

5 verrassingen op het Salon van Genève

1. Alfa Romeo Tonale

Alfa Romeo zal een kleine broer voor de Stelvio lanceren. Deze Tonale is daar de voorbode van. We verwachten hem (de eerste Alfa hybride!) rond het einde van 2020.

2. Mazda CX-30

Alweer een nieuwe SUV bij Mazda, een die zich in het gama tussen de CX-3 en CX-5 zal nestelen. Waarom deze hoogpotige CX-30 heet in plaats van CX-4, daar hebben we het raden naar. Net als de nieuwe 3 krijgt hij recht op de nieuwe Skyactiv-X-motor.

3. Bentley Continental GT Number 9

Deze “Number 9 Edition” is een hommage aan de “Blower” waarmee Tim Birkin in 1930 de 24U van Le Mans heeft gereden. Hij zit vol speciale details en elk exemplaar bevat een stukje hout van de bestuurdersstoel van het originele model van weleer. Letterlijk een stukje geschiedenis dus.

4. Bugatti La Voiture Noire

Bugatti stelt “La Voiture Noire” voor, de duurste productiewagen ter wereld. Het gaat om een uniek exemplaar op basis van de Chiron die moet doen terugdenken aan de Type 57 Atlantic SC uit de jaren ’30. Zijn prijs? 11 miljoen euro, belastingen niet inbegrepen. De koper heeft in totaal 16,7 miljoen euro betaald. Dat was trouwens niemand minder dan Ferdinand Piëch, ex-CEO van de VW Group.

5. Audi Q4 e-tron Concept

Een compacte, conceptuele elektrische SUV met vierwielaandrijving die de komst van een productieversie inluidt. Dat model verwachten we volgend jaar al. Gestoeld op VW’s MEB-platform en voorzien van 2 motoren, produceert deze Duitser een gecombineerd vermogen van 306 pk terwijl zijn 85 kWh-batterij een autonomie van “meer dan 450 km” belooft.