Actualiteit

PSA onthult plannen met Opel

Nu de PSA Groep volledig eigenaar is geworden van Opel, maakt de groep zijn ambities duidelijk en schetst het de krijtlijnen voor de toekomst van zijn nieuwe telg. Het is geen verrassing dat er wordt gesproken over rationalisatie en elektrische aandrijving.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 10 nov. 2017 | Leestijd: 2 min

De aankondiging werd gedaan door Michael Lohscheller, de nieuwe Opel-baas. Vanaf 2024 komt van elk Opel-model ook een elektrische versie. Dit is één van de belangrijkste elementen van het PACE-programma dat door PSA is onthuld. Het eerste wapenfeit in die zin wordt de volgende generatie van de Corsa, die in 2019 wordt staat gepland. 

De technische synergiën met Peugeot- en Citroën-modellen zullen talrijker worden en er zullen vooral platforms worden gedeeld. Binnen 7 jaar wil men het actuele aantal platformen voor het ganse gamma reduceren van 9 tot 2. Het is evident dat de toekomstige bedrijfsvoertuigen van Opel gebaseerd zullen zijn op PSA-modellen. De eerste in de rij wordt de volgende Combo, die in 2018 wordt verwacht.

Advertentie – lees hieronder verder

De Opel ceo herhaalde ook de ambitie van het merk om “nieuwe exportmogelijkheden” aan te boren en werkingskosten zoveel als mogelijk te drukken. Men wil voornamelijk het aantal medewerkers reduceren via een programma voor vrijwillige afvloeiingen.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon