Actualiteit

Uniek : de mooiste Aston Martin modellen te zien in Autoworld!

Houdt u van Britse sportwagens en Aston Martin in het bijzonder ? Dat treft, want vanaf 4 januari kan u in Autoworld naar een tentoonstelling gaan kijken die helemaal aan het merk uit Newport Pagnell is gewijd. De constructeur viert dit jaar zijn honderdste verjaardag.

| Gepubliceerd op 29 dec. 2014 | Leestijd: 3 min

Aston Martin heeft een veeleer bewogen verleden want overleven was niet altijd een evidentie. We kennen het merk vooral van ragfijn getekende wagens, enkele memorabele overwinningen in de competitie en als leverancier van de dienstwagens voor James Bond. Er waren ook diverse faillissementen en opmerkelijke overnames. In het automuseum van Brussel wil men aan de hand van een tentoonstelling het ganse verhaal belichten.

De organisatoren van de expo tonen 100 jaar geschiedenis aan de hand van affiches, fabrieksfolders, magazines en een unieke collectie miniaturen. Op de tentoonstelling staan ook een veertigtal echte Astons (race- en straatwagens), ze staan in de mezzanine van het museum opgesteld.

Advertentie – lees hieronder verder

Tal van Aston Martins werden door privéverzamelaars ter beschikking gesteld. We zien onder andere de bijzondere Lagonda DP 21/15 uit 1925. Verder is er een reeks DB-modellen (DB2/4, DB 4 en DB5) die getuigen van de David Brown periode. Er zijn ook varianten van de Italiaanse koetswerkbouwer Zagato (DB4 GT), maar er staan ook hedendaagse modellen. Tot slot is er aandacht voor competitiemodellen zoals de Vantage GT3 en de Vantage GT4 Gulf.

Er zijn ook erg zeldzame en exclusieve modellen zoals de One-77 en de DBR 4 Formule 1 uit 1959. Ook de James Bond-wagens worden niet vergeten want de DB5 en de V8 Vantage maken hun opwachting.

Hebt u interesse om een bezoek te brengen aan de Aston Martin-tentoonstelling in het Jubelpark ?

Praktische info:

Autoworld Brussels –Jubelpark 11– 1000 Brussel

Alle dagen open – ook op maandag – van 10u tot 18u

Toegangsprijs: * 9€/volwassene * 7€/senior of student * 5€/kind 6-12 ans * gratis – 6j

Info : www.autoworld.be of +32.2.736.41.65

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon