Actualiteit

Achterwielen van Jeep Renegade in de lucht bij het remmen

De Spaanse journalist Pablo Gonzalez rapporteerde een slechte ervaring uit 2015 in een Jeep Renegade 1,6l met voorwielaandrijving tijdens een noodremtest. Het lijkt een geïsoleerd geval, maar het werd wel bevestigd door Pablo Gonzales en enkele Italiaanse journalisten.

Nicolas Joannès Nicolas Joannès | Gepubliceerd op 14/10/2016 | Leestijd: 1 min

De journaliste vertelt: ” Tijdens het remmen bleef de wagen maar naar voor hellen tot het moment dat de lucht uit mijn horizon verdween. Ik zag nog enkel asfalt dat snel onder mijn ogen voorbijschoof. Desondanks bleef ik met al mijn kracht op het rempedaal duwen. Daarbij had ik het gevoel dat de achterwielen in de lucht hingen”. Een gevoel dat door een video werd bevestigd.

Technici van Fiat ontdekten daarop een foutieve werking van het hydraulisch remsysteem. Maar na recente ervaringen stelt Fiat iedereen gerust: “De Jeep Renegade beschikt standaard over een elektronisch anti-rol- en stabiliteitscontrolesysteem en voldoet of overtreft alle voorgeschreven veiligheidseisen. Het bedrijf onderzoekt verder de omstandigheden van dit incident.

Advertentie – lees hieronder verder

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie