Actualiteit

Alfa Romeo bevestigt comeback GTV en 8C

Geschreven door Gert Verhoeven | 05/06/2018

Bij de aankondiging van zijn vijfjarenplan heeft Sergio Marchionne, de grote baas van de FCA groep, de comeback bevestigd van de Alfa Romeo GTV en de 8C binnen het Alfa-gamma. Hun technische fiches zijn op minst indrukwekkend!

Te oordelen aan de eerste schetsen die werden getoond bij de presentatie, wordt de GTV een coupéversie van de Giulia. Het blijft evenwel een vierzitter met een riant plaatsaanbod binnenin zodat dit een perfecte GT zou moeten worden.

Het wordt kennelijk ook een GT met uitzonderlijke prestaties, want men belooft een motor die meer dan 600 pk zal ontwikkelen, dankzij “e-boost”-technologie. Voeg daar een perfecte 50/50 gewichtsverdeling en Torque Vectoring aan toe en deze GT belooft waanzinnig hoge bochtsnelheden aan te kunnen.

De 8C zal een veel radicalere coupé worden met een centraal gemonteerde motor en een zelfdragend koetswerk van carbonvezel. Hij krijgt bovendien een hybride aandrijving met een klassieke verbrandingsmotor op de achteras en een elektrisch aangedreven vooras. De 8C zal over een systeemvermogen van ruim 700 pk beschikken, waardoor hij van 0 tot 100 km/u spurt in minder dan 3 seconden!

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Vind vandaag nog uw auto

Alfa Romeo 8C nieuwe auto's te koop op Gocar.be


Vind vandaag nog uw auto

Alfa Romeo 8C Tweedehands te koop op Gocar.be

Prijs nieuwe Alfa Romeo 8C met opties en standaarduitrusting

GIULIA

Alfa romeo

GIULIA

Vanaf € 34.900

GIULIETTA

Alfa romeo

GIULIETTA

Vanaf € 26.190

STELVIO

Alfa romeo

STELVIO

Vanaf € 44.490

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers Alfa Romeo 8C

Onze partners