Actualiteit

Alfa Romeo bevestigt comeback GTV en 8C

Bij de aankondiging van zijn vijfjarenplan heeft Sergio Marchionne, de grote baas van de FCA groep, de comeback bevestigd van de Alfa Romeo GTV en de 8C binnen het Alfa-gamma. Hun technische fiches zijn op minst indrukwekkend!

Geschreven door Gert Verhoeven | 05/06/2018

Te oordelen aan de eerste schetsen die werden getoond bij de presentatie, wordt de GTV een coupéversie van de Giulia. Het blijft evenwel een vierzitter met een riant plaatsaanbod binnenin zodat dit een perfecte GT zou moeten worden.

Het wordt kennelijk ook een GT met uitzonderlijke prestaties, want men belooft een motor die meer dan 600 pk zal ontwikkelen, dankzij “e-boost”-technologie. Voeg daar een perfecte 50/50 gewichtsverdeling en Torque Vectoring aan toe en deze GT belooft waanzinnig hoge bochtsnelheden aan te kunnen.

De 8C zal een veel radicalere coupé worden met een centraal gemonteerde motor en een zelfdragend koetswerk van carbonvezel. Hij krijgt bovendien een hybride aandrijving met een klassieke verbrandingsmotor op de achteras en een elektrisch aangedreven vooras. De 8C zal over een systeemvermogen van ruim 700 pk beschikken, waardoor hij van 0 tot 100 km/u spurt in minder dan 3 seconden!

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook