Slechts 108 exemplaren van elk van de twee modellen worden te koop aangeboden. Dat cijfer werd niet toevallig gekozen: het stemt overeen met de leeftijd van het merk Alfa Romeo. Dat is slechts één verwijzing naar de merkgeschiedenis van deze beperkte reeks, die zijn naam ontleent aan het befaamde Duitse circuit, waar de constructeur tal van zeges behaalde. De laatste dateert van 1993 met een 155 Ti in de DTM. Noteer meteen ook dat de Stelvio een recordtijd met een SUV neerzette op de gevreesde Nordschleife : 7 minuten en 51,7 seconden.

Naast de iriserende grijze tint onderscheiden de Giulia en Stelvio Nring zich eveneens door kleine attenties voor de toekomstige eigenaars. Zo wordt elk exemplaar geleverd met zijn schaalmodel op 1/18, een paar Sparco-handschoenen, Quadrifoglio machetknoppen en schoenen van Car Shoe.

Deze reeks richt op de fans en verzamelaars van het merk, en daarom zal elke wagen van een certificaat van FCA Heritage voorzien worden waardoor hij onmiddellijk een ‘collectors items’ wordt.