Actualiteit

Arbeiders Audi Brussels staken door coronavirus

Geschreven door Joris Bosseloo | 16/03/2020

De vakbonden hebben vanmorgen beslist om het werk in de Audi-fabriek in Vorst neer te leggen vanwege ontoereikende maatregelen tegen de verspreiding van het nieuwe coronavirus, COVID-19. “We zijn compleet onbeschermd”, klinkt het bij de arbeiders.

Onze Franstalige collega’s van werden rechtstreeks op de hoogte gebracht van de situatie. Op de productielijn is het volgens de stakers onmogelijk om social distancing toe te passen, de term die wordt gebruikt om te duiden op de afstand die dient te worden bewaard (1,5 meter). Bovendien zouden ze van de directie geen mondmaskers noch handschoenen krijgen die de verspreiding van COVID-19 tegen kunnen gaan.

Aan RTL verklaarde een medewerker dit: “Het is niet ongewoon om een groep van 5 tot 6 mensen te zien werken in een kleine ruimte. Het personeel komt uit heel België en zelfs uit het buitenland. Het schrik om met het virus geïnfecteerd te raken, hangt bij de meesten in de lucht. We begrijpen niet waarom we in onze werkplaatsen worden gepropt en evenmin waarom het financiële aspect van de fabriek voor de gezondheid van de werknemers komt”. Het is op dit moment van schrijven afwachten op een reactie van de directie.

Trefwoorden

Lees ook