Actualiteit

Arrivederci! Fiat Punto op pensioen gestuurd

De Fiat Punto is niet meer. Het allerlaatste exemplaar heeft de fabriek in Melfi verlaten en voor de Italianen is dat het einde van een langlopend hoofdstuk.

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 06/08/2018 | Leestijd: 2 min

De Punto gaat dus op pensioen en zal geen opvolger krijgen. Fiat moet zich nu vooral concentreren op het gamma dat rond de 500 werd gecreëerd. De plannen van FCA zijn duidelijk: noodlijdende modellen de deur wijzen.

Een kwarteeuw

Advertentie – lees hieronder verder

De Punto heeft het 25 jaar volgehouden. Toen hij de Uno in 1993 verving, was het model een instant succes. Zijn verleidelijke lijnen (getekend door Giugiaro!) in combinatie met zijn ruime interieur en schappelijke prijs, lokte veel Europeanen naar de Fiat-toonzaal en er kwam zelfs een cabrioversie aan te pas. Zes jaar na de lancering waren er al 3,42 miljoen Punto’s de deur uit.

Generatie twee, verkocht tussen 1999 en 2004, deed het minder goed met zo’n 2,96 miljoen klanten. Vervolgens werd zijn naam gewijzigd in Grande Punto, dan Punto Evo om tijdens de laatste jaren uit zijn carrière weer gewoon Punto te heten. De afgelopen 13 jaar heeft Fiat maar 2,67 miljoen Punto’s verkocht.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie