Actualiteit

Arrivederci! Fiat Punto op pensioen gestuurd

Geschreven door Joris Bosseloo | 06/08/2018

De Fiat Punto is niet meer. Het allerlaatste exemplaar heeft de fabriek in Melfi verlaten en voor de Italianen is dat het einde van een langlopend hoofdstuk.

De Punto gaat dus op pensioen en zal geen opvolger krijgen. Fiat moet zich nu vooral concentreren op het gamma dat rond de 500 werd gecreëerd. De plannen van FCA zijn duidelijk: noodlijdende modellen de deur wijzen.

Een kwarteeuw

De Punto heeft het 25 jaar volgehouden. Toen hij de Uno in 1993 verving, was het model een instant succes. Zijn verleidelijke lijnen (getekend door Giugiaro!) in combinatie met zijn ruime interieur en schappelijke prijs, lokte veel Europeanen naar de Fiat-toonzaal en er kwam zelfs een cabrioversie aan te pas. Zes jaar na de lancering waren er al 3,42 miljoen Punto’s de deur uit.

Generatie twee, verkocht tussen 1999 en 2004, deed het minder goed met zo’n 2,96 miljoen klanten. Vervolgens werd zijn naam gewijzigd in Grande Punto, dan Punto Evo om tijdens de laatste jaren uit zijn carrière weer gewoon Punto te heten. De afgelopen 13 jaar heeft Fiat maar 2,67 miljoen Punto’s verkocht.

Trefwoorden

Zoek de trefwoorden die bij dit artikel horen

Vind vandaag nog uw auto

Fiat nieuwe auto's te koop op Gocar.be


Vind vandaag nog uw auto

Fiat Tweedehands te koop op Gocar.be

Prijs nieuwe Fiat met opties en standaarduitrusting

500L

Fiat

500L

Vanaf € 20.199

500X

Fiat

500X

Vanaf € 21.290

Aanbevolen professionals

Lijst met dealers Fiat

Onze partners