Actualiteit

Audi denkt aan elektrische supermini

Geschreven door Joris Bosseloo | 19/02/2020

Op het Autosalon van Shanghai vorig jaar liet Audi ons kennismaken met een elektrische supermini in de conceptfase. Van die Ai:Me wordt een productieversie verwacht…

Onze Britse collega’s van hadden de gelegenheid om te spreken met Fermín Soneira Santos, een van Audi’s marketingmanagers. Deze laatste zei dat het merk zeker zou profiteren van de kleinste SEM-platforms van de Volkswagen Groep, die in de industrie bekend staan als “MEB Entry”.

Een verrassing?

Niet bepaald. Audi heeft vorig jaar 14 miljard geïnjecteerd en dankzij deze investeringen zouden tegen 2025 minstens een dozijn 100% elektrische modellen zullen worden uitgebracht. Fermín Soneira Santos bevestigde dit: “We zullen de komende jaren een van de grootste portefeuilles hebben (wat elektrische auto’s betreft).”

Ai:Me

Verwacht wordt dat Audi in 2022-2023 de wapens zal opnemen tegen de Mini Electric en de Honda e, met een model dat hoger op de ladder staat dan de VW e-Up!, Skoda Citigo-e iV en Seat Mii Electric (modellen die al bestaan in de VW groep en die in wezen hetzelfde zijn). Er werd zelfs al over een actieradius gesproken (240 km) en gesteld dat de prijs in de buurt van die van een nieuwe A1 zou liggen.

Trefwoorden

Lees ook