Actualiteit

Audi en Hyundai zetten samen in op waterstof

Geschreven door Alain De Jong | 25/06/2018

Ondanks het bescheiden succes in Europa, blijft waterstof nog steeds een interessant alternatief voor tal van constructeurs. Dat bewijst ook een toekomstig akkoord tussen Audi en Hyundai.

Al verscheidene jaren toont de Koreaanse constructeur Hyundai een zekere knowhow op vlak van waterstof, onder andere met zijn SUV ix35. Audi had nog geen concrete plannen op dit terrein. Maar door een deal met de Koreanen, om de R&D-kosten te beperken, zou daar wel eens snel verandering in kunnen komen.

Sae Hoon Kim, verantwoordelijke voor onderzoek en ontwikkeling bij Hyundai, verklaarde aan het persagentschap Reuters : « We willen meer mogelijkheden bieden aan onze toeleveranciers van onderdelen (…) want deze concurrentie zal de kosten drukken ».

Deze aankondiging kwam er vrijwel gelijktijdig met het nieuws van de organisatoren van het wereldkampioenschap uithouding (WEC) en de 24 Uren van Le Mans: vanaf 2024 komt er een nieuwe waterstofklasse in deze competities. Dat lijkt interessant en kan misschien leiden tot een terugkeer van Audi in deze discipline.

Trefwoorden

Lees ook