Actualiteit

Autodelen: dit vindt de Belg ervan

Geschreven door Joris Bosseloo | 01/10/2018

Midden september heeft een onafhankelijk agentschap een studie uitgevoerd voor de rekening van Opel. Het ging om een enquête met betrekking op autodelen. Wat vindt de Belg van dit concept?

Hoe langer hoe minder, maar de gemiddelde Belg is nog steeds verknocht aan de auto. Volgens een enquête uitgevoerd bij 1.000 landgenoten, geven 7 op 10 toe dat autodelen een goede manier is om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Toch zien we, nog steeds volgens de studie, onze auto nog te veel als voor de hand liggend. We stappen er met andere woorden nog te vaak in om korte afstanden mee af te leggen. 67% van de ondervraagden weet bovendien niet goed hoe ze autodelen in de praktijk kunnen organiseren. Bovendien beweert 66% bang te zijn dat ze hun wagen niet in zijn oorspronkelijke staat terug zullen krijgen.

Volgens Sarah Timmermans, Managing Director van Opel België, is 26% van de Belgen bereid om hun wagen aan familie of een kennis uit te lenen en maar 7% aan derden waar ze geen band mee hebben. Daarom heeft het merk besloten om een Combo Life ter beschikking te stellen van families in Antwerpen en Nijvel. We zullen zien wat de bevindingen achteraf zijn…

Trefwoorden

Lees ook