Actualiteit

Californië wil van benzinewagens af

In Californië werd beslist om de verkoop van auto’s met verbrandingsmotoren vanaf 2035 te verbieden. Alleen modellen die geen schadelijke stoffen uitstoten, zullen vanaf dan verkocht mogen worden…

Geschreven door Joris Bosseloo | 25/09/2020

Deze beslissing van gouverneur Gavin Newson kwam er na zijn besluit dat 50% van de CO2-uitstoot in zijn staat te wijten is aan wegvervoer. Ondanks het feit dat Californië al lang voortrekker is van milieubewustere auto’s, blijft de luchtverontreiniging er hoog, onder andere door het relatief beperkte openbaar vervoer.

Vanaf 2035 zullen de inwoners dus geen benzine- of dieselwagen meer kunnen kopen, maar bijvoorbeeld ook geen hybride met een lage uitstoot. Vrachtwagens ontspringen de dans niet, maar krijgen 10 jaar uitstel om “uitstootvrij” te worden.

Sociale ongelijkheid

Het verbod moet goed zijn voor het milieu, maar de sociale ongelijkheid dreigt er nog groter door te worden, aangezien de armste inwoners zich niet zomaar een elektrische auto kunnen veroorloven. Daarnaast zal de markt van tweedehandswagens volledig instorten.

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's