Actualiteit

Carabinieri koopt massa speciale Alfa Romeo Giulia’s

Alfa Romeo heeft aan de Carabinieri in één klap 1.770 speciale Giulia’s verkocht. Met speciaal bedoelen we ook écht speciaal…

Joris Bosseloo Joris Bosseloo | Gepubliceerd op 29/05/2021 | Leestijd: 1 min

L’Arma dei Carabinieri, de Italiaanse militaire politie die je met onze vroegere Rijkswacht zou kunnen vergelijken, heeft dus een serieuze bestelling Alfa Romeo Giulia’s geplaatst. De wagens in kwestie hebben allen een geblazen, 200 pk sterke 2-liter benzinemotor onder de kap en moeten de stoere wetsdienaars beschermen tegen allerhande gevaren van buitenaf. Zo zijn zowel de voor- als de zijruiten kogelwerend en kan de achterruit niet worden ingeslaan. Bovendien beschikken ze over gepantserde voordeuren (type B4), een bescherming voor de brandstoftank en nog enkele andere zaken die Giulia’s voor Jan Modaal ontbreken.

Traditie in ere houden

Alfa Romeo 159 Carabinieri

Advertentie – lees hieronder verder

Dit is alles behalve de eerste keer dat de Carabinieri met Alfa Romeo in zee gaat. Het Italiaanse korps laat de Milanese autofabrikant immers al zeven decennia lang modellen leveren. Denk maar aan de Giulia van weleer, maar ook aan de 155 en de 159 (foto boven).

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie