Actualiteit

Chaos aan autokeuring zonder afspraak

Ook in Oost-Vlaanderen is het weer mogelijk om zonder afspraak naar de autokeuring te gaan. En dat kent het nodige succes. De uitbaters en de politie maakten dinsdag 2 augustus melding van extreme files aan de keuringscentra en raadden iedereen om later terug te komen.

Alain De Jong Alain De Jong | Gepubliceerd op 03/08/2022 | Leestijd: 2 min

Tijdens de coronacrisis moest de autokeuring op de meeste plaatsen in ons land op afspraak gebeuren om ook daar het risico op besmettingen te beperken. Op zich een goede regeling die zowel de keuringscentra als de bestuurders eveneens toelaat hun tijdsbesteding beter te plannen en wachttijden te vermijden. Intussen is op de locaties de verplichting van een autokeuring op afspraak weer afgeschaft.

In Oost-Vlaanderen gebeurde dat in verschillende keuringscentra pas deze week en dat leidde tot een gigantische rush. Blijkbaar wilden toch veel eigenaars hun wagen op goed geluk zonder afspraak ter keuring aanbieden, met een enorme drukte op verschillende locaties tot gevolg. Onder meer in Sint-Denijs-Westrem en Aalst ontstond er door deze onverwachte toeloop grote verkeershinder op.

Advertentie – lees hieronder verder

Controleer webcams

Vandaar dat de politie en Goca opriepen om die dag niet meer langs te komen in de betrokken keuringscentra. Meteen volgde het advies om de drukte ter plaatse vooraf te checken op de online webcams of nog steeds een afspraak te maken, want ook dat blijft mogelijk.

In België moeten personenwagens naar de technische keuring vanaf 2 maanden vóór de datum waarop het voertuig 4 jaar is ingeschreven. Vervolgens moet de wagen steeds jaarlijks gekeurd worden, binnen de 2 maanden vóór het verstrijken van het laatst afgeleverde keuringsbewijs.

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 30.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie