Actualiteit

Citroën C4 Picasso rijdt automatisch door de péage!

Geschreven door Gert Verhoeven | 18/07/2017

De groep PSA werkt samen met de Franse groep VINCI Autoroutes en is erin geslaagd om voor het eerst een auto volledig autonoom door een tolstation op de Franse snelweg te laten rijden.

Dit huzarenstukje werd gerealiseerd op het grootste Europese tolstation in Saint-Arnoult-en-Yvelines met een Citroën C4 Picasso. Het experiment vond plaats in realistische verkeersomstandigheden en het is een essentiële stap in de ontwikkeling van de autonome auto van niveau 4 (zonder supervisie van de bestuurder).

Om dit te realiseren, was een specifieke communicatie nodig tussen de wagen en de infrastructuur die 500 meter voor het tolstation tot stand kwam. Op die manier kon men de wagen naar de geplande tolpoort loodsen. Het systeem zorgde ervoor dat de Citroën C4 Picasso na het tolstation zijn route op de snelweg kon verderzetten. De witte lijnen op het wegdek waren hierbij essentieel zodat de autonome wagen zich correct kon positioneren.

Het spreekt voor zich dat de intelligente infrastructuur een cruciaal element is voor de ontwikkeling van de bestuurderloze voertuigen.

 

Trefwoorden

Lees ook