Actualiteit

Citroën C4 Picasso rijdt automatisch door de péage!

De groep PSA werkt samen met de Franse groep VINCI Autoroutes en is erin geslaagd om voor het eerst een auto volledig autonoom door een tolstation op de Franse snelweg te laten rijden.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 18 jul. 2017 | Leestijd: 2 min

Dit huzarenstukje werd gerealiseerd op het grootste Europese tolstation in Saint-Arnoult-en-Yvelines met een Citroën C4 Picasso. Het experiment vond plaats in realistische verkeersomstandigheden en het is een essentiële stap in de ontwikkeling van de autonome auto van niveau 4 (zonder supervisie van de bestuurder).

Om dit te realiseren, was een specifieke communicatie nodig tussen de wagen en de infrastructuur die 500 meter voor het tolstation tot stand kwam. Op die manier kon men de wagen naar de geplande tolpoort loodsen. Het systeem zorgde ervoor dat de Citroën C4 Picasso na het tolstation zijn route op de snelweg kon verderzetten. De witte lijnen op het wegdek waren hierbij essentieel zodat de autonome wagen zich correct kon positioneren.

Advertentie – lees hieronder verder

Het spreekt voor zich dat de intelligente infrastructuur een cruciaal element is voor de ontwikkeling van de bestuurderloze voertuigen.

 

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon