Actualiteit

De Franse gendarmerie lonkt naar de Peugeot 308 RC

Misschien had je de pech ze al eens tegen het lijf te lopen: de Franse gendarmerie (meer bepaald les Equipes Rapides d’Interventions) die over zeer potente sportwagens beschikt om de wet te doen respecteren op de nationale autosnelwegen. Wordt deze Peugeot hun nieuwe wapen?

Geschreven door Stéphane Monsin | 19/08/2020

Na enkele jaren in de Subaru Impreza te hebben rondgescheurd, ruilde de Franse flikken deze snelle Japanner in voor een referentie onder de hot hatches: de Renault Megane RS. Maar nu komt ook voor deze wagen het einde van zijn carrière in zicht en moet er weer naar een vervanger worden uitgekeken. Men had ervoor kunnen kiezen om Frans te blijven rijden met bijvoorbeeld de nieuwe Megane RS, de Peugeot 308 GTI, of de Alpine A110, maar neen. Toch groot ongenoegen van de chauvinisten die de eigen auto-industrie willen promoten, viel de keuze op de 300 pk sterke Cupra (ex-Seat) Leon.

Dat viel ook niet in goede aarde bij het bedrijf ByFactory dat de gendarmerie adviseerde zijn keuze te herbekijken en zijn getunede Peugeot 308 GTI, die tot 308 RC werd gedoopt, alsnog in overweging te nemen. Deze indrukwekkende 308 RC is uitgedost met een zeer agressieve koetswerkkit die niet zou misstaan op een bolide uit de Taxi-films. Ook de wegligging moet voortreffelijk zijn, want de transformatiekit met een prijskaartje van een goede 18.000€, omvat eveneens de ophanging van de TCR-racewagen. Aan de motor werd dan weer niet geraakt. Volgens de laatste berichten ging de Franse overheid nog niet in op dit voorstel.

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook