Actualiteit

De nieuwe pausmobiel wordt een elektrische SUV

Geschreven door Joris Bosseloo | 26/05/2021

De volgende pausmobiel wordt geen Mercedes 4×4 of een Dacia Duster, wel een elektrische SUV van autobouwer Fisker, ooit bekend omwille van de stijvolle Karma.

Paus Franciscus had onlangs Henrik Fisker en diens vrouw Dr. Geeta Gupta-Fisker over de vloer om de wagen te bespreken. Kort daarna kwam de aankondiging dat Fisker Inc. de volgende pausmobiel zou leveren.

Welk type?

Het model heet en mag bij het grote publiek een nobele onbekende worden genoemd. Da’s logisch aangezien deze elektrische SUV pas dit jaar in productie zou gaan. Zoals gewoonlijk zal de Paus achteraan plaatsnemen, onder een glazen kubus die hem beschermt tegen aanvallen van buitenaf maar hem toch zichtbaar maakt voor de gelovigen. De bedoeling is dat de nieuwe pausmobiel eind volgend jaar geleverd wordt.

Over de Fisker Ocean

Een elektrische SUV dus, voorzien van een 80 kWh-accupakket dat een autonomie tussen 400 en een dikke 480 km belooft. Zijn interieur bevat net zoals de gerecycleerd materiaal, want de Ocean moet “zo milieuvriendelijk zijn”. Dat was namelijk een topprioriteit van Paus Franciscus, die er eerder aan dacht om een (op waterstof) als dienstwagen te nemen.

Trefwoorden

Lees ook