Actualiteit

De top 5 van sterren die auto’s verzamelen

Jay Leno De komiek en TV-vedette Jay Leno is veruit de grootste autoverzamelaar van allemaal. In zijn hangars met airco heeft de Amerikaan maar liefst 181 wagens en 160 motoren bij elkaar staan. Zijn indrukwekkende collectie wordt op 44 miljoen euro geschat. Jay Kay De zanger van de beroemde groep Jamiroquai, Jay Kay, is eveneens …

Geschreven door Stéphane Monsin | 27/08/2020

Jay Leno

De komiek en TV-vedette Jay Leno is veruit de grootste autoverzamelaar van allemaal. In zijn hangars met airco heeft de Amerikaan maar liefst 181 wagens en 160 motoren bij elkaar staan. Zijn indrukwekkende collectie wordt op 44 miljoen euro geschat.

collection

Jay Kay

De zanger van de beroemde groep Jamiroquai, Jay Kay, is eveneens een liefhebber van supercars en prestigieuze oldtimers. Hij liet ze zelfs opdraven in verscheidene clips van zijn muziekgroep. Ferrari, Lamborghini, Aston Martin en andere Porsches vullen de garages van zijn Brits landhuis.

supercar

Jerry Seinfled

De Amerikaanse komiek is eveneens een zeer ernstige Porsche-verzamelaar die enkele van de mooiste modellen van het merk bezit: 356, 550 Spyder, Carrera GT, enz. Seinfeld is zeer discreet over zijn wagenpark, maar hij verkocht nog 18 van zijn pareltjes op een veiling in 2016.

porsche

Nick Mason

De drummer van de groep Pink Floyd bezit een indrukwekkende reeks oldtimers, met als blikvanger ongetwijfeld de Ferrari 250 GTO die hij al sinds 1977 heeft. Mason is eveneens eigenaar van een McLaren F1 en kan zelf aardig aan een stuur draaien, wat hij regelmatig toont in de oldtimerraces waaraan hij deelneemt.

ferrari

Lewis Hamilton

De Formule 1-piloot heeft een goede smaak wat auto’s betreft. In zijn garages staan onder andere twee Ferrari’s La Ferrari, een Cobra 427, een Pagani Zonda en een Mustang Shelby GT 500.

cobra

Lees meer over

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook

Wagens voor u

Auto's