Actualiteit

Defender V8: Brits antwoord op Mercedes-AMG G63?

Geschreven door Joris Bosseloo | 13/05/2020

Volgens het Britse magazine Autocar is Land Rover een beresterke versie van de Defender aan het ontwikkelen, gewapend met een V8-motor. Moet Mercedes-AMG en in het bijzonder de G63 zich zorgen maken?

Geruchten over de komst van een Defender V8 doen al maanden de ronde en Land Rover gaf uiteindelijk ook toe. Toch bleef er enige vorm van twijfel bestaan, aangezien de enige V8 van Jaguar Land Rover binnenkort op pensioen vertrekt…

Een medewerker van het Britse magazine liep bijna letterlijk een Defender-prototype tegen het lijf in de buurt van de Gaydon-fabriek. Na een klein onderzoek bij het registratiekantoor bleek dat deze 4×4 voorzien was van de bekende 5.0 V8 met compressor, een motor waarvan de productie volgend jaar wordt stopgezet. Het lijkt er dus op dat Land Rover eerst het gedrag van een Defender met een V8 wil testen alvorens een ander blok te installeren. Dat wordt de 4,4-liter van BMW en wel dankzij de samenwerking tussen beide fabrikanten. De bedoeling is dat de Defender V8 (minstens) 500 pk ontwikkelt en stevig weerwerk kan bieden aan de Mercedes G 63 AMG, die veel zwaarder is dan de Britse 4×4.

Trefwoorden

Lees ook