Actualiteit

Deze automodellen hebben roestproblemen

Geschreven door Joris Bosseloo | 12/10/2020

Automerken spannen volop de broeksriem aan en dat is aan verschillende zaken te merken. Denk bijvoorbeeld maar aan Volkswagen dat geen metalen ringetje meer aan een nieuwe sleutel hangt. Maar blijkbaar wordt er ook op andere, toch wel belangrijkere zaken bespaard, waardoor sommige nieuwe modellen met roestproblemen kampen.

kwam met cijfers van een Zweeds onderzoek over roest op hedendaagse automodellen naar buiten. Dat Zweden een goede barometer vormt voor corrosie, heeft met het Scandinavische klimaat te maken. Roest een probleem van meer dan 20 jaar geleden? Blijkbaar niet…

Een opvallende ‘roestbak’ zou de Nissan Qashqai zijn. Deze SUV is op bepaalde delen (zoals de dorpels) niet behandeld tegen het bruine gevaar, met alle nare gevolgen van dien. Scoren ook slechter dan gemiddeld: de Nissan Leaf, Subaru XV, Kia Stonic, Honda Jazz en Civic, Citroën C4 Cactus, Ford S-Max, Focus en EcoSport. Aan de andere kant van het spectrum vinden we de Audi’s A6 en A8, de Mercedes S-klasse en de Renault Espace. Deze grote auto’s zouden net heel goed behandeld zijn.

Trefwoorden

Lees ook