Actualiteit

Deze unieke “Mercedes” staat te koop

Deze Intruder op basis van een Mercedes G-klasse werd ontworpen door koetswerkbouwer Heuliez en stond onder de spots van het Autosalon van Parijs in 1996. Wie snel is, kan zijn volgende eigenaar worden want de SUV-cabrio staat momenteel te koop…

Geschreven door Maxime Hérion | 16/11/2020

In 2013 verdween Heuliez, busbouwer maar ook gespecialiseerd in de aanpassing van bestaande automodellen, van het toneel. Een van hun bekendere creaties was het metalen klapdak van de Peugeot 206 CC, al mag de Franse firma zich ook verantwoordelijk noemen voor deze Intruder, een in een SUV-cabrio getransformeerde Mercedes G-klasse van de vorige generatie.

Te koop

Wie interesse en 195.770 euro (!) op overschot heeft, kan zichzelf deze vreemde eend cadeau doen. Weet dat hij onlangs gerestaureerd en volledig functioneel is en dat zijn elektrische dak 20 seconden nodig heeft om in de carrosserie te verdwijnen. Hij is trouwens al aan zijn derde lakkleur toe: van lichtgrijs naar rood en vervolgens weer naar grijs.

Advertentie

Op naar het VK

Met amper 1.700 km op de teller gaat het hier om een bijna nieuwe wagen van 24 jaar oud, wat zijn heftige prijskaartje mee verklaart. Hem ophalen, kan bij DK Engineering in het Verenigd Koninkrijk.

Deel dit artikel

Lees meer over

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Anderen bekeken ook