Actualiteit

Een Porsche Boxster werd omgebouwd tot een F1 uit de sixties

Geschreven door Stéphane Monsin | 19/08/2020

Ondanks zijn groot respect voor de huidige F1, die nog steeds het summum van de hedendaagse technologie vertegenwoordigt, verkiest de Amerikaan Wesley Kagan toch het tijdperk waarin seks minder gevaarlijk was dan Formule 1.

Voor hem is de ultieme F1-bolide de Lotus 49 die Jim Clark bestuurde in 1967 en 1968. Hij koestert er zulke bewondering voor dat hij besloot er zelf een te bouwen, of op zijn minst iets in dezelfde sfeer.

Daarvoor schafte hij zich de goedkoopste Porsche Boxster (2.500$) aan die hij kon vinden in de zoekertjes. Voor die prijs was het natuurlijk geen frisse auto meer. Maar dat maakte niet veel uit, want enkel de motor, de transmissie, de remmen en de stuurinrichting moesten nog dienst doen. Wesley installeerde deze elementen vervolgens in zijn zelfgemaakt buizenchassis, dat zo goed mogelijk moest lijken op zijn referentie in de F1. Het project is momenteel nog niet helemaal afgerond en beschikt nog niet over een koetswerk, maar nu reeds doet het resultaat al sterk denken aan een eenzitter uit de sixties.

Er is dus nog wat werk aan de winkel om van de ex-Porsche de racewagen te maken waarvan de jonge Amerikaan droomt, maar zijn passie en kunde verdienen zeker het nodige respect.

Trefwoorden

Lees ook