Actualiteit

Een Tesla vat vuur in Antwerpen en wordt ondergedompeld!

Geschreven door Nicolas Joannès | 06/06/2019

Afgelopen weekend is een Tesla is brand gevlogen terwijl hij aangesloten was op een laadpaal. De brand heeft meteen een beeld gegeven van de nieuwe technieken die brandweermannen moeten toepassen om brandende elektrische wagens te blussen.

In maart nog is een BMW i8 in brand gevlogen in een showroom vlak over de grens met Nederland. Afgelopen weekend ging het om een Tesla aan een snellaadpaal van het merk in Antwerpen.

Of het nu om een hybride model gaat, zoals de BMW i8, of om een volledig elektrische wagen, zoals Tesla, nieuwe blusmethodes zijn noodzakelijk om dergelijke branden de baas te kunnen. Aan onze collega’s van RTBF verklaarde de brandweer: “Er is veel tijd nodig om de batterij van een elektrische auto te laten afkoelen. De ervaring leert ons dat een volledige onderdompeling van het voertuig in water de meest efficiënte manier is.”

Containers worden daarvoor minstens 24 uur lang omgedoopt tot zwembad. Het voertuig blijft zolang als nodig is om de batterij volledig te laten afkoelen in het water.

Trefwoorden

Lees ook