Actualiteit

Einde in zicht voor Peugeot RCZ

Geschreven door Laurent Norro | 23/04/2015

Heeft u ook telkens zin om snel naar een Peugeot-verdeler te rennen om er een bestelbon te ondertekenen, wanneer u een RCZ Coupé ziet passeren? In dit geval moet u die beslissing niet meer te lang uitstellen want zopas kondigde het merk op het autosalon van Shanghai aan dat het huidige model geen opvolger meer krijgt.

De reden? Het zijn harde tijden voor Peugeot. De constructeur heeft daarom besloten het strategisch plan van PSA strikt te volgen. Dat werd «Back in the race» gedoopt en het voorziet dat het gamma wordt afgeslankt van 25 modellen in 2014 naar 13 modellen in 2022.

In een interview over deze moeilijke keuze zei Maxime Picat, de big boss van Peugeot: “Ik ben gek van de RCZ, maar tegelijk wil ik dat we ons concentreren op onze belangrijkste modellen, van de 108 naar de top toe, en dat we daar vervolgens al onze middelen voor aanwenden. Met al deze wagens kunnen de beste zijn. De nichemarkten zijn daarentegen niet voor ons, maar vormen het terrein van de premium merken, terwijl het voor ons eerder een folietje was.”

Ook al zijn deze verklaringen overduidelijk, toch sluiten ze de piste niet uit dat Peugeot zijn sportieve kant verder zal blijven ontwikkelen. Dat zou dan vooral gebeuren onder de vorm van varianten met het label «GT» en «R». De eerste modellen die daarvan profiteren zijn de 208 en de 308. De RCZ Coupé wordt nog tot einde van het jaar geproduceerd in de Magna Steyr fabriek in Oostenrijk. U bent dus gewaarschuwd!

En gaat u ook het verdwijnen van de Peugeot RCZ betreuren ?

Trefwoorden

Lees ook