Actualiteit

Elektrische auto kopen: Wat houdt Europeanen tegen?

Geschreven door Nicolas Joannès | 27/09/2019

Kia heeft samen met een gespecialiseerd ingenieursbureau de “Electric Mission” volbracht, een rit (met een e-Niro) van 4.100 km door Duitsland, Nederland, Denemarken, Zweden en Noorwegen. Het doel? De gewoontes en trends inzake elektrisch rijden onderzoeken.

In het verslag wordt erop gewezen dat consumenten nog steeds ontmoedigd worden door de hoge aanschafkosten, de ontoereikende oplaadinfrastructuur en de lange oplaadtijden van elektrische voertuigen. Geen verrassingen dus. Er wordt ook geconcludeerd dat degenen die de overstap naar een EV hebben gemaakt hun gewoonten hebben moeten veranderen.

In Noorwegen, om een voorbeeld te noemen, plannen veel chauffeurs de oplaadsessie van hun voertuig om een maaltijd te nuttigen, een koffie te gaan drinken of hun e-mails te checken. Veel inwoners van dat land beschikken over een laadterminal thuis, wat ook weer aanspoort om voor elektrische voertuigen te blijven kiezen. Toch zou het vooral positieve mond-tot-mondreclame zijn die mensen overstag doet gaan.

Trefwoorden

Lees ook