Actualiteit

De 10 miljoenste Ford Mustang is een feit

Geschreven door Joris Bosseloo | 09/08/2018

De Ford Mustang heeft zopas een bijzondere kaap overschreden. Gisteren kwam het 10 miljoenste exemplaar uit de Ford-fabriek in Michigan gerold en daarmee bevestigt de Mustang zijn positie als populairste sportwagen.

De eerste generatie Ford Mustang werd in 1964 voorgesteld in New York en bleek meteen een schot in de roos. Op één dag tijd werden maar liefst 22.000 bestelbonnen getekend en minder dan twee jaar later stond de teller zelfs op 1 miljoen stuks.

Vanaf de tweede generatie geraakte Ford het noorden kwijt: de Mustang werd minder sexy en het grote publiek begon meer en meer interesse te verliezen. Tot 2003, want dat jaar trakteerde het merk ons op een conceptcar die de retro-lijnen weer oprakelde en een voorbode vormde voor de populaire Mustang van de vijfde generatie die enkele later in productie ging.

Tegenwoordig zitten we aan generatie zes. Nog steeds een groot succesverhaal, want de Ford Mustang is al drie jaar lang de meest verkochte sportwagen ter wereld. Het 10 miljoenste exemplaar is trouwens een witte GT cabriolet met zwart interieur geworden. Die keuze was geen toeval aangezien de alleerste Mustang ook wit was. 

Trefwoorden

Lees ook