Actualiteit

“Groene waterstof wordt goedkoper dan benzine en aardgas”

Geschreven door Joris Bosseloo | 09/04/2021

Zogenaamde “groene” waterstof, komende van een hernieuwbare bron en met een duurzame productie, zal volgens BloombergNEF alleen maar in prijs blijven dalen en op termijn goedkoper worden dan benzine en zelfs aardgas.

Wat is groene waterstof?

Groene waterstof is waterstof die dankzij elektrolyse van water met behulp van hernieuwbare energie wordt ontgonnen. Momenteel is de productie daarvan duur, maar daar komt volgens een studie van BloombergNEF verandering in. Men gaat er namelijk van uit dat die kostprijs met maar liefst 85% lager zal liggen tegen 2050 in vergelijking met vandaag, wat zou betekenen dat benzine en zelfs aardgas dan duurder zullen uitvallen. Concreet moet 1 kg waterstof binnen een kleine 30 jaar minder dan 1 dollar kosten.

“Minstens een derde van de wereldeconomie zal groene energie kunnen gebruiken zonder meer te moeten betalen dan voor fossiele brandstoffen. Steun van de overheden zal dan wel broodnodig zijn”, aldus Martin Tengler van BloombergNEF. Is waterstof dan toch de toekomst? We zullen zien…

Bron:

Trefwoorden

Lees ook

Vind vandaag nog uw auto

Auto's