Actualiteit

GSM aan het stuur irriteert Vlamingen meer dan Walen

Het VIAS instituut heeft zopas een studie gepubliceerd over het gebruik van mobiele telefoons aan het stuur in België. Daaruit blijkt dat bellen tijdens het rijden door 86% van de Vlamingen als storend wordt ervaren. In Wallonië wordt dat slechts door 61% van de respondenten zo ervaren en amper 49% van de Brusselaars vindt het storend. 10 % van de Walen geeft ook aan dat ze de GSM in de wagen niet kunnen missen.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 9 feb. 2018 | Leestijd: 2 min

Nog volgens de studie worden drie kwart van de Belgen geïrriteerd door bestuurders die bellen tijdens het rijden. Nochtans geeft 1 Belg op 7 toe dat ze de voorbije week hun GSM hebben gemanipuleerd tijdens het rijden. Bij de jonge bestuurders stijgt dat percentage tot 20%. Bij bestuurders boven de 55 jaar, gaat het amper om 5%.

5% van de respondenten stelt verder dat ze tijdens het rijden geen afstand willen doen van hun GSM. Er is echter een danig verschil tussen de regio’s: in Vlaanderen kleeft de telefoon slechts bij 2% van de bestuurders aan hun hand, In Brussel gaat het om 6% (of drie keer meer) en in Wallonië zijn 10 % (5 keer meer) van de bestuurders verknocht aan hun mobieltje.

Advertentie – lees hieronder verder

De boete die telefoongebruik aan het stuur oplevert, is vastgesteld op € 116, maar nauwelijks een derde van de ondervraagde Belgen is daarvan op de hoogte.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon