Actualiteit

Guy Verhofstadt aan de start van de Legend Boucles Bastogne 2015

Geschreven door Vincent Hayez | 17/02/2015

Als u weg bent van rallywagens uit de laatste decennia van de voorbije eeuw, noteert u volgend weekend best met stip in uw agenda. Het gaat om de Legend Boucles Bastogne 2015. U kan er niet alleen kijken naar een erg fraai veld rallywagens maar u zal er ook een voormalig Belgisch eerste minister aan het werk zien. Piloot van dienst is niemand minder dan Guy Verhofstadt !

De politicus is al jarenlang gepassioneerd liefhebber van oude wagens en hij vindt een dergelijk evenement bijzonder sympathiek. Hij nam eerder al deel aan de Mille Miglia en aan de 6 Uur van Spa-Francorchamps. Volgend weekend treed hij aan met een Fiat Ritmo Abarth.

De wagen in kwestie wordt ingezet door Guy Moerenhout. In het milieu is hij geen onbekende. Hij was destijds zelf piloot en is vandaag Abarth-specialist en eigenaar van de grootste collectie wagens met het vermaarde schorpioen-logo ter wereld. Na enkele ontmoetingen werden de twee Guy’s vrienden en ze willen op deze manier enkele mooie momenten met elkaar delen.

De tweede wagen die door Guy Moerenhout wordt ingeschreven en op die manier het Abarth Squadra Storica vertegenwoordigt, is ook Fiat Ritmo Abarth. Om zonder brokken aan de eindmeet te raken, rekent Guy Verhofstadt op de diensten van Guido De Vreker als copiloot. Guy Moerenhout zelf vroeg Filip De Munck als copiloot. Beide teams treden aan in de Classic-categorie. Hun parcours bestaat voor 30 % uit onverharde wegen.

Gaat u kijken naar de Legend Boucles Bastogne 2015-rally op 20 en 21 februari ?

Trefwoorden

Lees ook