Actualiteit

Honda NSX verkoopt matig in VS: “20.000 dollar korting”

Geschreven door Joris Bosseloo | 22/05/2019

In de VS zeg je niet Honda maar Acura NSX. Klinkt exotischer? Ja, al is dat natuurlijk geen garantie voor een vlotte verkoop. Nu blijkt zelfs dat Acura-verdelers met kortingen van 20.000 dollar zwaaien op een nieuw exemplaar. De keuze tussen supercars wordt alsmaar moeilijker aan de andere kant van de oceaan…

20.000 dollar korting betekent dat je voor een nieuwe in de Verenigde Staten nog “maar” 139.300 dollar moet neertellen. Veel geld voor een Honda natuurlijk (sorry, Acura) maar de NSX bezit dan ook een mythische status, meer nog dan een GT-R (sorry, Nissan).

In Europa is de NSX-oplage beperkt (500 stuks) maar in Amerika is dat niet het geval. Nochtans zijn de verkoopcijfers tot nu toe erg povertjes gebleken in het land van de vrijheid: vorig jaar werden in de VS in totaal 170 exemplaren van de NSX besteld, het jaar ervoor waren dat er nog 580.

Acura-verdelers zetten nu alles op alles om er meer van te kunnen slijten, vandaar de grote korting. Bovendien komt de NSX dankzij deze prijsdaling in het vaarwater van een nieuwe Porsche 911 Carrera S met enkele opties aan boord terecht.

Trefwoorden

Lees ook