Actualiteit

Hybride 48 V-systeem in de Kia Sportage

Geschreven door Gert Verhoeven | 16/05/2018

Vanaf oktober zal Kia een hybride dieselmotor met een 48 V-systeem in de gefacelifte versie van de Sportage lepelen, net zoals veel premiumconstructeurs doen dus. Hier spreken we over een combinatie met diesel. In eerste instantie.

Deze versie zal EcoDynamics+ worden gedoopt en door deze technologie kan men de CO2-emissie met 7% verminderen, gemeten volgens de oude NEDC-meetmethode. Met de nieuwe WLTP-meetcyclus blijft er een brandstofbesparing van 4% over.

Door deze krachtige elektrische installatie kan men via een elektromotor de verbrandingsmotor bijstaan bij het versnellen en het vertrekken. Het systeem recupereert deze energie bij het remmen. Dit 48 V-unit is zowel motor als generator.

Kia geeft ook aan dat deze nieuwe milde hybride dieselmotor compatibel is met een manuele- en met een automatische versnellingsbak en hij is geschikt voor auto’s met voor- of met vierwielaandrijving. In de toekomst zal men dit systeem ook aanpassen voor benzinemotoren en vanaf volgend jaar zal de nieuwe Ceed eveneens van deze technologie kunnen genieten.

Trefwoorden

Lees ook