Actualiteit

Hybride 48 V-systeem in de Kia Sportage

Vanaf oktober zal Kia een hybride dieselmotor met een 48 V-systeem in de gefacelifte versie van de Sportage lepelen, net zoals veel premiumconstructeurs doen dus. Hier spreken we over een combinatie met diesel. In eerste instantie.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 16 mei 2018 | Leestijd: 2 min

Deze versie zal EcoDynamics+ worden gedoopt en door deze technologie kan men de CO2-emissie met 7% verminderen, gemeten volgens de oude NEDC-meetmethode. Met de nieuwe WLTP-meetcyclus blijft er een brandstofbesparing van 4% over.

Advertentie – lees hieronder verder

Door deze krachtige elektrische installatie kan men via een elektromotor de verbrandingsmotor bijstaan bij het versnellen en het vertrekken. Het systeem recupereert deze energie bij het remmen. Dit 48 V-unit is zowel motor als generator.

Kia geeft ook aan dat deze nieuwe milde hybride dieselmotor compatibel is met een manuele- en met een automatische versnellingsbak en hij is geschikt voor auto’s met voor- of met vierwielaandrijving. In de toekomst zal men dit systeem ook aanpassen voor benzinemotoren en vanaf volgend jaar zal de nieuwe Ceed eveneens van deze technologie kunnen genieten.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon