Actualiteit

Jaguar SUV zal XJ respecteren

Jaguar overweegt om een bijkomende SUV te ontwikkelen die boven de F-Pace zal worden gepositioneerd. Op die manier zou deze SUV ook het topmodel binnen het gamma kunnen worden. Designdirecteur, Ian Callum, relativeert echter en stelt dat de XJ zijn rol als vaandeldrager van het gamma zal handhaven.

Gert Verhoeven | Gepubliceerd op 8 nov. 2017 | Leestijd: 2 min

Net zoals bij tal van andere merken ziet het er naar uit dat het SUV-aanbod bij Jaguar zal groeien. Na de F-Pace zou er ook een I-Pace en een E-Pace volgen. Aan de andere kant van het gamma wordt ook gedacht aan een nieuwe, grote SUV. Ian Callum stelde evenwel in Autocar dat er bij Jaguar een consensus bestaat dat geen enkele SUV wordt ontwikkeld als topmodel voor het merk.

De designdirecteur voegt er aan toe: “een berlinemodel is altijd gesofisticeerder en luxueuzer dan een SUV. Bovendien is er maar één merk dat een SUV kan hebben als vaandeldrager en dat is Land Rover.”

Advertentie – lees hieronder verder

De XJ kwam in 2009 op de markt en zal binnenkort worden vervangen maar dat betekent niet dat het merk bij de pakken blijft zitten. De constructeur lanceerde immers zopas de XJR met 575 pk.

Wat wordt uw volgende voertuig?

Lees het artikel

Deel dit artikel

Lees meer over


In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Gocar, da's ook meer dan 40.000 voertuigen in voorraad!

Ontdek al de actualiteit

Artikels over hetzelfde onderwerp

Nieuwsbrief

Of het nu gaat om het laatste autonieuws of actuele mobiliteitsonderwerpen.

Wagens voor u

Auto's

In het nieuws

Advertentie – lees hieronder verder

Advertentie

Close icon